15 koje treba znati o Speed Dating-u u 2024

Napisala EMMA STOCKTON

Ne može se poreći da otvaranje sebe ljubavi nije lako. Međutim, speed dating pružaju bezbroj mogućnosti i nova iskustva koja ne želite da propustite. Speed dating je relativno nov fenomen koji menja način na koji pronalazimo ljubav.

U stvaranju ovog koncepta pomogao je jedan rabin u cilju podsticanje jevrejskih muškaraca i žena da se venčaju. Rabin Iaacov Deio je čak bio domaćin događaja za brze izlaske u Los Anđelesu 1998. godine, a koncept je uzeo maha u Severnoj Americi i proširio se na Evropu. Postoje čak i popularni filmovi i emisije o brzim sastancima. Ideja iza brzih upoznavanja je prilično jednostavna. Možete da se povežete sa muškarcima ili ženama željenog uzrasta da biste imali priliku da ga pronađete.

Šta imate da izgubite?

Sa toliko sajtova i aplikacija za upoznavanje koji su tu da vam pomognu, sledeći saveti će vam pomoći da imate najbolje iskustvo. Evo nekih naših predloga koji garantuju zabavan provod.

Korisitite aplikaciju

Korisitite aplikaciju

Ukolikos te kreirali profil, morate da koristite aplikaciju kako biste pronašli potencijalnog partnera.


Učite što je više moguće

Uključite se u konverzaciju i saznajte što je više moguće jedno o drugome


Fokusirajte se na jednu osobu

Fokusirajte se na jednu osobu

Pokušajte da se fokusirate na jednu po jednu osobu i zaboravite na utisak koji ostavljate da biste se osećali prijatno.


Budite zainteresovani

Budite iskreno zainteresovani za osobu sa kojom razgovarate i ona će biti podjednako zainteresovana za vas.


Neka situacija bude opuštena

Neka situacija bude opuštena

Neka stvari budu lagane i ne shvatajte ništa lično jer se vas dvoje samo zabavljate.


Budite bez predrasuda

Budite otvoreni jer se sve može dogoditi. Neki ljudi imaju niz pitanja koja su zainteresovani da postave, dok drugi vole da stvari budu prirodne. Međutim, tajna uspeha u brzim zabavljanjima je pridržavanje lakih tema.


Budite ono što jeste

Budite ono što jeste

Uvek budi ono što si tokom svog iskustva sa brzim upoznavanjem. Ne morate nikoga da oduševljavate tuđim humorom. Biti svoj je više nego dovoljno.


Ne osuđujte

Pokušajte da dajete pozitivne primedbe jer nema potrebe da budete kritični. Izbegavajte nepotrebne komentare. Kada nekoga cenite, lakše ćete nekoga pronaći.


Prepustite se

Prepustite se

Kada se nekome sviđate, on će napraviti potez. Ali, to ne znači da ne treba sami da napravite potez. Ako vam se neko sviđa, trebalo bi da se potrudite.


Ne žurite

Izbegavajte da donosite bilo kakvu brzu odluku jer biste kasnije samo požalili. Odvojite vreme da stvorite jasnu sliku o drugoj osobi. Svakoj osobi morate dati vremena da razmisli i opusti se. Dakle, ne biste trebali žuriti sa stvarima iako možda mislite da je to ono o čemu se radi na brzim upoznavanjem.


Ne pijte previše

Ne pijte previše

Da biste ostali bistre glave, moraćete da se klonite alkohola ili da pijete što je manje moguće da biste znali kako se osećate, a ne da budete pod uticajem. Osim toga, ne možete mnogo učiniti da biste ostavili dobar prvi utisak


Kvalitet pre kvantiteta

Batalite matematiku jer to ne funkcioniše sa brzim upoznavanjem. Morate shvatiti da se radi o kvalitetu pre nego o kvantitetu. Jedan dobar sastanak je mnogo bolji od 10 užasnih.a


Nemojte previše razmišljati

Nemojte previše razmišljati

Da ne biste previše razmišljali gde da odete na sastanak, trebalo bi da se držite kafića. Uživajte u kafi sa drugom osobom i saznajte da li vam ona odgovara.


Ne odustajte

Ako vas osoba koja vam se dopada ne uzvraća osećanja, ne treba da odustanete jer će to verovatno biti prikriveni blagoslov. Osim toga, zaslužujete nekoga ko vas zaista ceni takvim kakvi jeste.


Javite se

Javite se

Potrudite se da ostanete u kontaktu sa ljudima sa kojima ste se uparili. Nikad se ne zna šta budućnost nosi.


To bi bilo to za sad. Dajte šansu speed dating-u a try bez obzira šta drugi misle o tome.